Ontdek de panoramahuisjes

content-box-top

Slapen met uitzicht op zee

"We liggen boven in bed na een heerlijke stranddag. De bovenste gordijnen laten we open. De vuurtoren aan de overkant zwaait in de verte naar ons. Schepen glijden voorbij, bestemming onbekend. We vallen in slaap met het ruisen van de zee."


De huisjes hebben een open karakter met een prachtig panoramisch uitzicht over het strand en de zee. Hier is het ieder moment genieten. De Zeeuwse kust op haar puurst. 


content-box-top
content-box-top

Binnenkijken

Interieur
De panoramahuisjes zijn van alle gemakken voorzien. U kunt met zes personen verblijven, waarvan vier volwassenen. In een aantal huisjes is ook de hond welkom. De grote panoramische ramen zorgen ervoor dat u vanuit uw beschutte huisje de hele dag kunt genieten van het strand, de weidsheid van de Zeeuws-Vlaamse kust én het indrukwekkende scheepvaartverkeer.
De panoramahuisjes staan op ruime afstand van elkaar met een afscheiding van rijshout, zodat u voldoende privacy heeft.

Slapen in een krab, mossel of haaientand?
Elk huisje heeft een eigen Zeeuws strandthema met een eigen kleur, naam en bijpassende grote foto. Dit maakt ieder vakantiehuisje uniek! De huisjes staan op volgorde van naam opgesteld: Avondzon, Basalt, Boei, Haaientand, Helmgras, KNRM, Loodsboot, Mossel, Krab, Paalhoofd, Strandloper, Visdief, Vuurtoren, Zand, Zeeschip. 
Virtuele tour
Neem eens een kijkje in het panoramahuisje en op het strand. Door op de 360°-foto hieronder te klikken en naar links of rechts te slepen, kunt u om u heen kijken. Als u met uw muis over de foto beweegt, krijgt u pijltjes te zien. Daarmee kunt u van het ene naar het andere uitzichtpunt doorklikken.

Op de wisseldagen kunt u vrijblijvend, zonder aanmelding, een huisje van binnen bekijken. De panoramahuisjes zijn toegankelijk zolang de vlag WELKOM buiten staat. Dit is meestal tussen 10.30 uur en circa 14.00 uur. Informeer in de de maand maart naar de bezichtigingsmogelijkheden bij de receptie van Strandcamping Groede.
Fotoalbum interieur
Nieuwsgierig naar het interieur van de huisjes? Neem een kijkje in onderstaand fotoalbum.
 

De indeling van een panoramahuisje:

Panoramahuisje inrichting
Bekijk de volledige inventarislijst.

 
content-box-top
content-box-top

Ligging

Ligging huisjes
De panoramahuisjes staan op Strand Groede tussen Strandpaviljoen Puur en Strandpaviljoen Groede aan Zee, ten westen van het uitzichtpunt.

content-box-top
content-box-top

Ontstaan

Uniek ontwerp in Zeeland
De 15 panoramahuisje op Strand Groede worden verhuurd door Strandcamping Groede. Gemeente Sluis wilde in haar gemeente graag overnachtingsmogelijkheden op het strand aan kunnen bieden en schreef een wedstrijd uit. Uit diverse inzendingen is ons unieke ontwerp voor deze pilot uitgekozen.  
Natuurlijk ontwerp op het strand
Tijdens het ontwerpen stond voorop dat de huisjes zo goed mogelijk in het landschap moesten passen. Natuurelementen stonden model. De ronde achterkant, die vloeiend overgaat in het schuin aflopende dak, verwijst naar een schelp. Ook de vorm van een traditionele strandstoel is te herkennen in het ontwerp. Het houtwerk is onbehandeld, waardoor het hout door de weersinvloeden vergrijst en het panoramahuisje opgaat in de omgeving. De witte daklijn komen de witte lijnen van de branding terug.
 
Duurzaam en verantwoord genieten

Alle panoramahuisjes zijn gemaakt van duurzame materialen en er zijn verschillende energiebesparende voorzieningen getroffen. Zo blijft de ecologische impact zo minimaal mogelijk. De wanden en het dak zijn voorzien van vlasisolatie en er zijn duurzame houtsoorten gebruikt. De houten kozijnen en buitenbetimmering van de huisjes worden onbehandeld toegepast. Het opwarmen van het water en het verwarmen van de panoramahuisjes gebeurt door middel van elektra. De verwarmingsthermostaat is uitgerust met een bewegingsmelder en tijdsbesturing. Voor het douchen is er een energiebesparend douchesysteem.
content-box-top