content-box-top

Surrounding

Tijdens uw verblijf in een panoramahuisje slaapt u op het strand van Groede. Een perfecte uitvalsbasis om Zeeuws-Vlaanderen en dichtbij gelegen Belgische steden te verkennen. 
Onze streek is ook bekend vanwege de vele mooie en veilige fiets-, en wandelmogelijkheden. 
content-box-top
content-box-top

Beach

Beach Groede

Slapen in een panoramahuisje op het strand van Groede is genieten van de uitgestrekte Zeeuwse stranden. Hier vindt u natuur en rust. U geniet van een weids uitzicht aangezien er geen bebouwing is in de duinen. In 2016 is dit strand bovendien uitgeroepen tot één van de schoonste stranden van Nederland. Strand Groede heeft een tweede plaats behaald.                                                                                                                                                                
Op het strand wappert de blauwe vlag. Dat is een internationaal keurmerk dat staat voor een schoon, veilig en goed onderhouden strand.
Op het strand hoeft u zich nooit te vervelen....Schelpen zoeken in allerlei vormen in het schone zand, misschien vindt u met een beetje geluk haaientanden. Genieten van een heerlijke strandwandeling of een fietstocht door de duinen.
At a safe distance of the beach, yachts and sea vessels make their way to Vlissingen and Antwerp. The sea view changes every time.

Ligging huisjes
De panoramahuisjes staan op het strand van Groede tussen duinovergang 22 Groedse Duintjes vlakbij Strandpaviljoen Puur en duinovergang xx bij Strandpaviljoen Groede aan Zee.                                                                  
De huisjes liggen ten westen van het uitkijkpunt op het duin en kunnen uitsluitend lopend bereikt worden. De loopafstand van Strandhuys De Vrijbuyter tot aan het eerste strandslaaphuisjes is circa 500 meter. Vanaf De Groese Duintjes (naast Strandhuys De Vrijbuyter) gaat u linksaf het schuin oplopende duinpad op. Boven aan het verharde fietspad, start een schelpenpad naar de uitkijkpost, herkenbaar aan het witte zeildoek. Vanaf de uitkijkpost neemt u het duinpad naar beneden. U kunt dan de panoramahuisjes zien staan op het strand. De panoramahuisjes hebben namen en staan op alfabetische volgorde. Avondzon, Basalt, Boei, Haaientand, Helmgras, KNRM, Krab, Loodsboot, Mossel, Paalhoofd, Strandloper, Visdief, Vuurtoren, Zand en Zeeschip. De naam is die van de afbeelding op de foto in het huisje.


 
  
content-box-top
content-box-top

Beachcamping Groede

Strandcamping Groede

De huisjes worden verhuurd door Strandcamping Groede. Een echte familiecamping met ruime kampeerplaatsen en verschillende huurcaravans en chalets. Zoekt u nog overnachtingsmogelijkheden voor vrienden of familie? Neem eens een kijkje op de website van Strandcamping Groede. 
Bij een verblijf in een panoramahuisje kunt u gratis gebruik maken van alle voorzieningen van Strandcamping Groede. 


 
content-box-top
content-box-top

Play- and informationpark Groede podium

Op loopafstand vanaf het huisje liggen de Groese Polders. Groese Polders is een aaneenschakeling van kleine natuurgebieden en recreatienatuur. Een mooi gebied voor een wandeling of fietstocht. Onderweg ravotten de kinderen op de boomstammen en klimtoren met glijbaan.In de Groese Polders ligt ook het speel- en infopark Groede Podium. Een prachtig natuurgebied met diverse speelmogelijkheden. Hier geniet u van de natuur, ontdekt een stukje historie en kinderen kunnen hier uren spelen en ravotten.

Speel- en infopark Groede Podium
U kunt hier genieten van een drankje op het terras, terwijl de kinderen heerlijk spelen in de natuur en het labyrint. Op avontuur in de bunkers, klauteren in de klimtorens en spelen in de waterspeeltuin.
Pauwen, ezels, herten, geitjes, hangbuikzwijntjes, schapen en zeldzame landbouwdieren scharrelen rond in en om het terrein van Groede Podium.

Op het terrein is ook meer informatie te vinden over de bunkers die gebouwd zijn in de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Europese kust. Uniek zijn de authentieke schilderingen op de bunkers, waarmee de soldaten de bunkers als huisje camoufleerden.

www.groedepodium.nl

 
content-box-top
content-box-top

Groede village

Groede dorp

Groede is een pitoresk dorp en kenmerkt zich door kunst en historie. De gebouwen op de markt hebben schilderachtige geveltjes en zijn gebouwd in de Vlaamse stijl. Hier kunt u bij diverse horecagelegenheden genieten van een hapje of een drankje. In de grote kerk zijn regelmatig diverse tentoontellingen.

In de slijkstraat maakt u kennis met het oude Groede. U kunt in dit
Vlaemsche Erfgoed rondkijken in de tijd van toen: winkeltjes, werkplaatsjes, huiskamercafé,streekprodukten, huistheater en terrassen.

In de zomer zijn er in Groede ook verschillende evenmeneten zoals de jaarmarkt het oldtimer festival en Groede festival. 
content-box-top
content-box-top

Villages & cities

Breskens
Onze streek is bekend vanwege de vele mooie en veilige fiets-, wandelmogelijkehden. Slechts enkele kilometers vanaf het Strand van Groede ligt Breskens, een karakteristiek vissers-dorp, waar een bezoek aan de vissershaven zeker de moeite waard is. U fietst hier naar toe door de duinen via de panoramaweg.


Sluis
Het vestingstadje Sluis aan de Belgische grens combineert geschiedenis met het Bourgondische leven. Het historische stadhuis van Sluis (1390) is de enige in Nederland met versterkte toren, een ‘Belfort’*. Naast een wandeling langs de oude stadswallen en door de gezellige winkelstraten is het er genieten bij één van de vele restaurantjes.

Cadzand-Bad
Deze badplaats is volop in ontwikkeling. De kust is versterkt en er wordt nog volop gewerkt aan de nieuwe jachthaven.Vanaf het strand van Cadzand kunt u bij eb helemaal naar natuurgebiedhet Zwin wandelen. 

Waterdunen
In Zeeland wordt constant gewerkt aan de kustversterking om wonen en recreatie veilig te houden. Dat gebeurt met dammen, dijken en duinen. Steeds vaker wordt de natuur betrokken in realisatie van deze deltawerken. Een voorbeeld hiervan is Waterdunen. Een uniek landschap tussen Groede en Breskens.

" De overkant"
Met het fiets-voetveer staat u zo in Vlissingen. U kunt Walcheren verder te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer ontdekken.

Vlakbij de Belgische grens
Het Vlaamse achterland ontdekken? Brugge, Knokke en Gent en Brussel zijn zeker het bezoeken waard en makkelijk bereikbaar.

De historische stad Brugge kent bijvoorbeeld vele monumentale gebouwen, sfeervolle straatjes en vele kanaaltjes staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum dateert uit de Middeleeuwen en is voor zowel de cultuurliefhebber als de culinaire genieter een echte aanrader.Bekijk meer tips over de streek bij attracties en evenementen.
 
content-box-top
content-box-top

Attractions & Events

content-box-top